Izrada predmeta od pleksiglasa

Izrada predmeta od pleksiglasa

Šta je Pleksigla?

Pleksiglas™, ili polimetil metakrilat kako glasi njegovo originalno ime predstavlja posebnu vrstu transparentnog sintetičkog polimera prvi put proizvedenog tridesetih godina dvadesetog veka.

Njegove specifične mehaničke karakteristike, od kojih su najvažnija providnost i izuzetna otpornost na mehaničke deformacije, čine ga izuzetno popularnom zamenom za staklo koje je u odnosu na Pleksiglas znatno jeftinije i znatno otpornije na temperaturu.

Pleksiglas je takođe značajno lakše ogrebati i naneti mu površinska oštećenja ali to njegova mehanička čvrstoća zahteva nanošenje znatno veće sile koja je potrebna za lomljenje pleksiglasa od ostalih materijala.

Šta se sve može izrađivati od pleksiglasa?

Pleksiglas je idealan materijal za izradu velikog broja proizvoda koji zahtevaju providnost ali i znatno veću mehaničku izdržljivost od ostalih transparentnih materijala.

Najčešće se koristi za izradu ploča odgovarajućih dimenzija koje su sastavni delovi drugih reklamnih elemenata ali je zahvaljujući njegovom lakom sečenju na CNC mašinama i spajanju putem hemijskih agenasa ili toplote moguće dobiti i znatno kompleksnije elemente.

 

Imate dodatnih pitanja ili nedoumica u vezi izrade predmeta od pleksiglasa? Kontakt formular >>

Reference